Tester

  • 36 uur
  • Assen | Thuis
  • 01-06-2023

Opdrachtomschrijving

Jij bent die positieve enthousiaste DevOps tester die iedereen in zijn team wil hebben. Ten eerste heb je passie voor het testvak en daarnaast blijf je graag op de hoogte van de laatste technologische innovaties. Je hebt oog voor detail, je bent ook snel, accuraat, behulpzaam en leergierig. Je staat stevig in je schoenen en kunt je standpunten daarom goed beargumenteren. Je bent technisch sterk en daarnaast inhoudelijk goed op de hoogte. Je coördineert en delegeert daar waar nodig ook (test)taken aan teamleden en je coacht daarbij. Pro-actief pak je ook taken op buiten je eigen specialisme. Jij positioneert je binnen het project in no time als sparringspartner op allerlei gebieden.Herken jij jezelf in dit profiel en heb je daarnaast ook nog affiniteit met andere rollen binnen een scrumteam? Dan zoekt DICTU jou voor het web Team!Jij bent samen met het team verantwoordelijk voor het voorbereiden, specificeren, automatiseren en uitvoeren van tests op API en UI niveau en rapporteert schriftelijk en mondeling over de testresultaten. Verder help jij met het bepalen van passende oplossingsrichtingen en presenteert resultaten aan de stakeholders. Samenwerken met collega’s uit je scrumteam zoals beheerders, specialisten en devellopers en samenwerken met klanten is een vast onderdeel van de dag.Kort samengevat houd je je als DevOps Tester binnen web bezig met:• Uitvoeren van verschillende, testsoorten.• Coördineren dan wel uitvoeren van non-functional testen.• Ondersteunt de GAT testen (Gebruiker Acceptatie Test) met de voorbereiding, specificeren, begeleiding en laten uitvoeren van de GAT testen.Actief deelnemen in een multidisciplinair DevOps team met, naast testactiviteiten, het uitvoeren van onder andere:o Uitzoeken van functionaliteit,o Incident en probleemoplossen,o Refinement sessies,o Standups,o Sprintplanningen,o Demo’s Deze activiteiten hebben als doel dat DICTU kwalitatief goede, veilige en betrouwbare websites aan haar klanten leveren.Naast voornoemde activiteiten zul jij je bezig gaan houden met het vastleggen van de beschrijvingen voor m.n. functioneel en geautomatiseerd testen. Je begeleidt hierin ook de andere testers om tot het gewenste niveau te brengen.

Achtergrond opdracht

Het DevOps team waar je als tester in terecht komt ontwikkelt en beheert diverse websites voor het Ministerie van Econonische Zaken en Klimaat maar ook voor andere ministeries. Het gebruikte CMS is Drupal. Deze Drupal websites worden niet alleen beheert, het adaptieve onderhoud en de vernieuwingstrajecten worden ook door DICTU uitgevoerd, met daarbij ook specifieke aandacht voor security en performance. Het werk wordt binnen DICTU uitgevoerd door één van de Frontend webteams. In deze teams wordt volledig devops gewerkt en wordt de srummethodiek toegepast. Er kan gebruikgemaakt worden van een framework voor geautomatiseerd testen. Binnen de webteams wordt eigen initiatief gestimuleerd en wordt continue naar verbetering gestreefd.

Functie eisen

Testen Professional; TMap NEXT Advanced; ISTQB Advanced

TMap NEXT Foundation, ISTQB

Cypress, Javascript, HTML CSS

Ervaring met Agile/Scrum

Testautomatisering Front-end, Front-end testing


Functie wensen

Aanvullende pré's:- richtlijnen digi toegankelijkheid overheid- React- CI/CD pipelines- MacOS- Docker- Visual Studio Code- Sourcetree- Inix/Linux- Homebrew

Heb je interesse?

Reageer dan via onderstaand formulier of neem contact op met de hiernaast vermelde contactpersoon.

Reageer voor 25-05-2023 10:00

Contactpersoon