Solution architect

  • 36 uur
  • Den Haag
  • 01-05-2023

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken een ervaren agile solution architect, die de concepten solution architectuur en werken onder architectuur beheerst en dit ook kan uitdragen in een team. Het gaat hierbij expliciet om solution architectuur van applicaties en koppelingen daartussen, niet om infrastructurele architectuur of hosting. De gezochte kandidaat is communicatief sterk in woord en geschrift en gewend verschillende belangen bij elkaar te brengen. Goede contactuele eigenschappen zijn dan ook noodzakelijk, net als het begrijpelijk kunnen maken van de vaak complexe materie. De solution architect zal moeten kunnen schakelen binnen diverse lagen van de organisatie, intern DICTU en bij de klant RVO. Het doel daarbij is de functionele wensen van de klant en de standaarden van Rijk, EZK en DICTU te combineren in concrete oplossingen die het team kan realiseren. Deze oplossingen en kaders worden opgenomen in een PA (product architectuur). Als architect op de bouwplaats wordt geborgd dat zaken worden opgeleverd conform architectuur, of dat de architectuur hiervoor wordt aangepast. Dit alles i.o.m. de bij DICTU en RVO betrokken domeinarchitecten, ontwikkelaars, analisten, beheerders, deliverymanagers, programmamanager(s) en projecleider(s).

Het gaat om applicaties voor het aanvragen en verwerken van subsidies, gebruik van verschillende zaakgerichte platforms, migraties naar (DICTU) cloud, standaardisatie van koppelingen en ook adhoc vragen voor specifieke oplossingen; bijvoorbeeld Datastelsel Verduurzaming Utiliteit, dataopslag van zeer grote bestanden voor Wind Op Zee initiatieven, en allerlei nieuwe initiatieven.

Functie eisen

TOGAF 9.1+ (certificaat)Archimate (certificaat)

Aantoonbare ervaring met de toonaangevende architectuur- en ontwikkelmethodes: TOGAF, DYA, SCRUM, AGILE, DEVOPS en in staat zich snel aan te passen aan locale interpretaties daarvan en praktische verbetervoorstellen te doen vwb aanpak en werkwijze wanneer daar behoefte aan is.

Academisch werk- en denkniveau middels een afgeronde HBO/ universitaire opleiding

Makkelijk kunnen schakelen van abstractieniveau en perspectief, zoals van (proces-)inrichting via informatievoorziening naar techniek en operatie.

Ervaring als agile solution architect in een applicatie nieuwbouw omgeving en aantoonbare ervaring in het werken met agile teams en het hebben van een visie wat dat voor het werken onder architectuur betekent.

Ervaring met het opstellen van een project (start) architectuur. Ervaring met informatie-, applicatie- en technische architectuur.Ervaring met Service orientatie, incl API's, Cloud kansen en uitdagingen, met informatiebeveiligings-aspecten in de hoofdrol.Ervaring in het modelleren met Sparx Enterprise Architect Ervaring als solution architect binnen de rijksoverheid


Heb je interesse?

Reageer dan via onderstaand formulier of neem contact op met de hiernaast vermelde contactpersoon.

Reageer voor 25-04-2023 10:00

Contactpersoon