Projectmanager innovatieprojecten (2x)

  • 32 uur
  • Den Haag
  • 03-04-2023
  • 9 maanden

Voor onze klant Defensie zijn wij op zoek naar een Projectmanager innovatieprojecten (2x).

Opdrachtomschrijving

Voor het opzetten, uitvoeren en begeleiden van projecten en innovatieprogramma‚Äôs zoeken wij een ervaren projectmanager die cyber & IT gerelateerde innovatieprojecten kan leiden. Het gaat hierbij om complexe vernieuwende kortlopende projecten (2 tot 6 maanden) met meerdere stakeholders binnen en buiten Defensie. Karakteristiek aan de projecten is dat het kortlopende demonstraties zijn waarbij door het combineren van marktoplossingen (producten, diensten) er oplossingen ontstaan voor interne behoeftestellingen. De oplossingen zijn waardebepalingen van (vaak) een combinatie aan marktproducten.

In deze functie wordt nauw samengewerkt met met diverse teamleden voor het opzetten en uitvoeren van de projecten. Hierin gebruiken wij de drie fasen, zeven stappen werkmethode van de CIH. Met de projecten werken wij aan concrete oplossingen voor behoeftestellers uit de Defensieonderdelen en bouwen wij actief een goed inhoudelijk netwerk op.

Achtergrond opdracht

Om een toekomstbestendige, adaptieve en wendbare krijgsmacht te kunnen worden, die informatie gestuurd optreedt en cyberveilig samenwerkt en handelt, is een transformatie nodig. Wereldwijd investeren marktpartijen vele malen meer in digitale innovaties en oplossingen dan Defensie of de overheid zouden kunnen. Daarom is het voor Defensie noodzakelijk om een structurele, duurzame en strategische samenwerking met marktpartijen op te zetten om voorop te blijven lopen en continu de laatste oplossingen uit de markt voor militair gebruik te beproeven, te valideren en te implementeren.

De Cyber Innovation Hub is een strategische innovatieclub en stelt Defensie in staat om adequaat te reageren op de laatste digitale- en cyberontwikkelingen, doordat de hub gateway en window to the market is en fungeert als de cyber transformatiemotor voor Defensie, doordat zij proactief de laatste relevante concepten, inzichten, technologie en tooling van marktpartijen en partners aantoonbaar toepasbaar maakt voor Defensie met kortcyclische en iteratieve projecten. Omgekeerd helpt de hub succesvolle demonstrators en proposities van Defensie te vermarkten voor eigen gebruik.

Functie eisen

Minimaal 3 jaar projectmanagement ervaring bij complexe kortcyclische innovatieprojecten

Minimaal 3 jaar kennis en ervaring met begeleiding van technische projecten

Minimaal 3 jaar kennis en ervaring met verbeteren van interne processsen

HBO werk- en denkniveau

Projectmanagement van Cyber, Data en IT projecten

Aansturen van junior medewerkers in projecten (PMO)

Functie wensen

Wensen Werkervaring bij Defensie is een pre, evenals werkervaring bij Rijksoverheid (en uitvoeringsorganisatie)

Werkervaring met samenwerken in teams om te komen tot het beste eindresultaat

Heb je interesse?

Reageer dan via onderstaand formulier of neem contact op met de hiernaast vermelde contactpersoon.

Reageer voor 21-03-2023 11:00

Contactpersoon