Project Architect 2FTE

 • 36 uur
 • Gouda
 • 01-07-2024
 • 13 maanden

Voor onze klant Justitiële ICT Organisatie zijn wij op zoek naar een Project Architect

Opdrachtomschrijving


Het team Architectuur draagt bij aan de verbetering van informatiekwaliteit door het implementeren en verder verbeteren van de architectuurprincipes.

Het team zoekt aanvulling in de vorm van een 'solutions architect infrastructuur'.

Deze architect zorgt dat standaarden worden toepast in projecten en programma's, begeleidt de ontwikkeling van business cases en beoordeelt en toetst project startarchitecturen (PSA's) en PID's.

Hij/zij werkt samen met ICT-architecten om een goede invulling van de enterprise architectuur te realiseren.

Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de Justitiële ICT Organisatie brede standaards voor systemen en communicatie infrastructuur.

Je stelt PSA's/PA's op voor interne projecten in lijn met targetarchitectuur en roadmaps (volgens TOGAF, de architectuurstandaard).

Voor externe projecten lever je een bijdrage aan PSA's/PA's onder verantwoordelijkheid van de CIO office binnen DI in lijn met targetarchitectuur en Roadmaps (volgens TOGAF, de architectuurstandaard). Daarbij heb je kennis en ervaring met standaarden met betrekking tot informatiearchitectuur (NORA, MARIJ).

Je doelstelling is de realisatie van de samenhang tussen de technische systemen en communicatie-infrastructuur en de borging van de samenhang door standaards voor de technische systemen en communicatie- infrastructuur.Verder ben je mede verantwoordelijk voor het adviseren over en opstellen van innovatieve productconcepten om doelmatig invulling te geven aan nieuwe en bestaande klantwensen met toepassing van nieuwe technologieën. Ook geef je adviezen over en voer je toetsingen uit op plannen, projectdocumentatie en impactanalyses.

Bij je adviezen pas je vernieuwde methoden, werkwijzen, inzichten, werkprocessen en producten (door bijvoorbeeld periodieke evaluaties d.m.v. plan-do-check-act-principe) toe. Ontwikkelingen op het vakgebied/in de omgeving onderken je en zijn verwerkt in jouw adviezen en producten. Met de relevante bedrijfsvoering disciplines stem je tijdig af en borg je de resultaten daarvan in je adviezen. Kennisdeling is van cruciaal belang.

Dit geef je onder meer invulling door kennis met je collega’s actief te delen en de projectdocumentatie op orde te houden. Daarbij zorg je ook ervoor dat rapportages in de reguliere processen gewaarborgd zijn.

Achtergrond opdracht

Je werkt binnen diverse opdrachten JIO aan het opstellen van Solution Architectuur documenten in afstemming met Enterprise Architectuur, Project Architectuur, Beheer en Ontwikkeling.

Functie eisen


 • HBO+ werk- en denkniveau
 • Kennis van en aantoonbare ervaring met infra architectuur vraagstukken - 3 jaar
 • Ervaring met datacenters, storage, netwerk, connectivity vraagstukken. Security architectuur vraagstukken - 3 jaar

Functie wensen


 • Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van Solution Bouw blocken (SBB)
 • Je hebt ervaring met het veranderen van architectuur van een legacy omgeving op een Agile manier
 • Ervaring binnen en buiten de Overheid.
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau (afgeronde WO-opleiding, richting informatica). Verder bezit je de o.a. volgende kennis/certificaten:
 • TOGAF Practitioner, Kwaliteitsframework I(v) functie, Business Information Management Foundation, professionele kennis, organisatie.
 • Je bent bekend met: Lean, Agile, Scrum, Prince2, KanBan, TOGAF
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen, realiseren en onderhouden van complexe infrastructuur en applicatie landschappen.
 • Ervaring binnen J&V of de rijksoverheid is een pre.

Heb je interesse?

Reageer dan via onderstaand formulier of neem contact op met de hiernaast vermelde contactpersoon.

Contactpersoon