IB specialist

  • 36 uur
  • Den Haag
  • 01-02-2023

Opdrachtomschrijving

Informatiebeveiliging is een belangrijk onderwerp binnen DICTU. Zij heeft wederom het ISO27001 certificaat gekregen van DEKRA. Onder andere doordat het Ministerie van EZK Europees Betaalorgaan is, zorgt ervoor dat Informatiebeveiliging hoog op de agenda blijft staan. Allerlei processen moeten op orde zijn, waarbij middelen aanwezig zijn of worden ingericht om de infrastructuur te bewaken. Het doel van de functie, Informatiebeveiligingspecialist (IBS), is het structureel en aantoonbaar borgen van effectieve informatiebeveiligingsmaatregelen binnen de operationele kant van security. De IBS valt functioneel onder de CIB van het team informatiebeveiliging. De IBS-er combineert zijn vakinhoudelijke en informatiebeveiligingskennis voor het uitvoeren van de uitvoeringsrichtlijnen en het functionele en zonodig technisch beheren van ondersteunende en bewakende systemen en applicaties binnen het security domein. De IBS-er assisteert de organisatie bij de borging van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens, functionaliteit en de onderliggende ICT, waarvoor DICTU verantwoordelijk is.Draagt mede zorg voor het verantwoord gebruik en beheer van vertrouwelijke middelen (sleutels, certificaten) in verband met de beveiliging van gegevens en communicatiemiddelen. Draagt mede zorg voor de inrichting van thresholds en rapportages over en van de ondersteunende en bewakende systemen en applicaties, zodat de juiste werking en instellingen zijn aan te tonen.

Achtergrond opdracht

Het team Informatiebeveiliging heeft dringend behoefte aan versterking bij het uitvoeren van operationele taken binnen het security domein. Verder zoekt het team iemand die mee wil denken over het in de toekomst invullen van de werkzaamheden van het team.

Functie eisen

Kennis van technische architectuur.

kennis van Trellix (voorheen McAfee) EPO, meerdere jaren ervaring in een enterprise omgeving.

Gedegen en actuele (in de laatste 5 jaar) kennis van ePolicy Orchestrator (Trellix/McAfee EPO)

Gedegen en actuele kennis van ePolicy Orchestrator (Trellix/McAfee EPO)Functie wensen

We zijn een klein en gezellig subteam (Security Beheer en Crypto, SBC) als onderdeel van het iets grotere team "IB Operatie". We zoeken iemand die een teamplayer is, klant- en resultaatgericht, analytisch, betrokken, gemotiveerd. Iemand die open staat voor verschillen in karakters en achtergronden van mensen, en het interessant en leuk vindt om te verbinden. Iemand die de tijd neemt om te reflecteren, en in staat is om het grotere plaatje te zien.

Kent de “comply or explain” van wet- en regelgeving en van overheidsbeleid inzake informatiebeveiliging, integrale beveiliging en Wet bescherming Persoonsgegevens. Heeft kennis van FIPS.Brede aantoonbare kennis en ervaring van de werking van een ICT-landschap en de daarin aanwezige beveiligingscomponenten.Aantoonbare kennis van Rijks informatiebeveiliginsrichtlijnen en principes (BIO/VIR), kennis van SOC, Vulnerability management, Topdesk.Ervaring met andere componenten van McAfee/Trellix (bv. ATD, DXL etc..)

Ervaring binnen grote organisaties waar ICT ondersteuning essentieel is in het primaire proces (finance, telecom, olie, rijksoverheid).Ervaring met werken in Agile-teams is een pre.Ervaring met JIRA.


Heb je interesse?

Reageer dan via onderstaand formulier of neem contact op met de hiernaast vermelde contactpersoon.

Reageer voor 05-01-2023 11:00

Contactpersoon