Functioneel Applicatie Beheerder Oracle EBS

 • 36 uur
 • Den Haag
 • 01-07-2024

Voor onze klant SSC zijn wij op zoek naar een Functioneel Applicatie Beheerder Oracle EBS

Opdrachtomschrijving

Als Functioneel Applicatiebeheerder Oracle EBS zul je met name worden ingezet op de afhandeling van incidenten. Om deze opdracht goed te kunnen vervullen, ben je in staat je te verplaatsen in de wensen van de opdrachtgever en gebruikers. Door je ervaring met Oracle EBS kun je vrijwel meteen zelfstandig complexe meldingen afhandelen. Je zult worden ingezet in het cluster Logistiek, dat zich bezighoudt met alle vormen van beheer rondom de aan inkoop en verkoop gerelateerde modules. Vanuit dit cluster nemen medewerkers deel aan projecten of beheer. Overige taken waarvoor we je mogelijk denken in te gaan zetten zijn: Uitwerken wijzigingsverzoeken, en testen ervan. In dat geval is het belangrijk dat je kunt sparren met architecten, maar ook met maatwerkers die op basis van een functioneel ontwerp dat mede door jou is opgesteld, de functionaliteit bouwen. Nadruk ligt aldus op beheer, maar indien de omstandigheden het toelaten, word je mogelijk ook ingezet op vraagstukken rondom transitie naar de cloud. 

Het Oracle EBS systeem Leonardo, waarin Justitie & Veiligheid haar financiële en inkoop gerelateerde transacties vastlegt, betreft een grote en complexe omgeving. Met onze applicatiekennis helpen we onze opdrachtgever optimaal gebruik te maken van het systeem. De planning en hoedanigheid van de werkzaamheden zijn nauw afgestemd op de roadmap van de opdrachtgever. Een belangrijk onderdeel van deze roadmap is de transitie naar de cloud. Bij de doorontwikkeling van Leonardo ligt de nadruk momenteel op cloud readiness, d.w.z. dat doorontwikkeling van het systeem de transitie naar de cloud vergemakkelijkt.

Achtergrond opdracht

Om onze ministeries goed te blijven bedienen, willen we ons verder ontwikkelen. Dat doen we in interactie met onze klanten, de ministeries. Want wij zijn ICT-dienstverlener van en voor het Rijk, en zijn trots op onze publieke taak en de grootschalige projecten die ertoe doen.

Het ontstaan van SSC-ICT: Aan het begin van dit millennium verzorgden alle ministeries zelf – en onafhankelijk van elkaar – de ICT-werkplekken voor hun ambtenaren. Om voor deze dienstverlening één efficiënte en uniforme lijn te creëren hebben de verschillende ICT-organisaties hun werkzaamheden gebundeld. Door de jaren heen zijn er verschillende samenstellingen en benamingen geweest, maar sinds 2014 is SSC-ICT een feit.

Waar staan we nu? SSC-ICT is uitgegroeid tot een organisatie van circa 1.200 medewerkers en draagt bij aan een eigentijdse rijksdienst met veilige, flexibele en slagvaardige ICT-diensten. Wij verlenen deze diensten aan de volgende ministeries:

 • Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
 • Justitie en Veiligheid
 • Buitenlandse Zaken
 • Infrastructuur en Waterstaat
 • Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
 • Financiën

ICT moet er altijd zijn en is in toenemende mate cruciaal voor de primaire processen van deze ministeries. Onze rijkscollega’s werken op verschillende locaties en apparaten: via desktop en laptop, maar ook op tablet en smartphone. Snelheid en flexibiliteit worden steeds belangrijker. De ICT verzorgen voor én met het Rijk is een uitdagende taak. Het werkveld is divers en de veiligheidseisen zijn hoog.

Waar zijn we naar op weg? SSC-ICT groeit naar één organisatie met één gezicht. We blijven werken aan een transparante werkwijze en optimale dienstverlening: standaard waar het kan, maatwerk waar het moet. De ministeries vertrouwen hierbij op onze veilige, betrouwbare ICT-diensten die altijd beschikbaar zijn.

Het doel: stabiele ICT-diensten leveren in een snel veranderende digitale wereld.

Functie eisen

 • Minimaal 2 jaar ervaring als Applicatiebeheerder van Oracle EBS en/of Oracle Fusion.

Functie wensen

 • Aantoonbare ervaring met het beheren van financiële modules binnen Oracle (modules graag specificeren in het cv).
 • Aantoonbare ervaring met het beheren logistieke modules binnen Oracle (modules graag specificeren in het cv).
 • Aantoonbare ervaring met het aanbrengen van (applicatie)wijzigingen binnen Oracle.
 • Aantoonbare werkervaring als applicatiebeheerder binnen grote organisaties (vergelijkbaar met de Rijksoverheid)

Heb je interesse?

Reageer dan via onderstaand formulier of neem contact op met de hiernaast vermelde contactpersoon.

Reageer voor 27-06-2024 10:00

Contactpersoon

Roy Rebergen

Recruiter