Endpoint Security Engineer R3

  • 32 uur
  • Huis ter Heide
  • 01-07-2024
  • 12 maanden

Voor onze klant Defensie zijn wij op zoek naar een Endpoint Security Engineer R3

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken een Endpoint Security Engineer. Jij neemt deel aan de uitvoering van een project dat voorziet in de nieuw SOC dienst voor de generieke infrastructuur. Deze SOC dienst maakt gebruik van de Elastic Agent op endpoints. De SOC dienst is generiek in opzet en wordt in meerdere gescheiden productieomgevingen geĆÆmplementeerd.

Jij wordt verantwoordelijk voor de installatie, configuratie en integratie van de oplossingen Elastic Agent, Elastic Defend en Elastic Fleet volgens het Technisch Ontwerp dat al is opgesteld. Voortbrenging gaat met een Ontwikkel- en Teststraat. In productie draag je zorg voor de concrete implementaties, oftewel de uitrol en activering van de agent naar alle endpoints van de gemonitorde infrastructuur.

Jouw taken bestaan uit het zelfstandig (geautomatiseerd) installeren van de genoemde systemen en deze configureren conform gesteld eisen. Je vervult een rol bij de integratie met andere onderdelen van de SOC dienst en met andere systemen van de generieke infrastructuur van Defensie. Je maakt gebruik van de laatste in de markt gebruikte technieken voor applicatie deployment & automation waaronder Ansible.

Je vervult een belangrijke rol in de kennisoverdracht naar de teams die het beheer en de doorontwikkeling gaan verzorgen. Hiertoe lever je inhoudelijke bijdragen aan documentatie, waaronder de actualisering van het Technisch Ontwerp en handleidingen voor beheer. In de periode na de eerste opleveringen participeer je in zowel het optimaliseren van de automation als in de monitoring van implementaties.

Achtergrond opdracht

Het project maakt deel uit van het programma GrIT dat de nieuwe generieke IT-infrastructuur voor Defensie realiseert.

Functie eisen

Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol met de volgende karakteristieken:
- Handelt systematisch bij installatie, configuratie en optimalisatie om ervoor te zorgen dat de
software voldoet aan de gestelde eisen.
- Documenteert relevante activiteiten registreert afwijkingen en corrigerende activiteiten.
- Neemt verantwoordelijkheid voor eigen acties.
Kandidaat heeft minimaal een afgeronde MBO-opleiding. Diploma moet zijn behaald.
Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbaar werkervaring met deployment en beheer van endpoint agents in grote, complexe IT infrastructuuromgevingen met >10.000 endpoints in een vergelijkbare rol.
Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring met deployment en beheer van Endpoint Protection systemen in een vergelijkbare rol. (bijv. antimalware, application whitelisting, host-based firewalls, Endpoint Detection & Response).
Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring met het beheren van Windows-gebaseerde endpoints (systeembeheer).
Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring met het beheren van Linux-gebaseerde endpoints (systeembeheer).

Functie wensen

Kandidaat heeft bij voorkeur een afgeronde HBO / BC (bachelor) opleiding.
Kandidaat heeft bij voorkeur het certificaat Elastic Certified Engineer en/of Elastic Certified Observability Engineer of is bereid om dit certificaat te behalen voor aanvang van de opdracht.
Kandiaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met Logstash en/of messaging systemen zoals Apache Kafka.

Heb je interesse?

Reageer dan via onderstaand formulier of neem contact op met de hiernaast vermelde contactpersoon.

Contactpersoon

Roy Rebergen

Recruiter