Analist

  • 36 uur
  • Den Haag
  • 01-05-2023

Opdrachtomschrijving

Wat betekent het nou echt om als organisatie open en transparant te zijn? Welke vraagstukken horen daarbij? Als informatiespecialist binnen de DICTU is er een belangrijke rol voor jou weggelegd om hier verder invulling aan te geven. Wij hebben als ambitie de informatiehuishouding en -voorziening verder te professionaliseren.Voor het nemen van belangrijke complexe besluiten door de overheid is betrouwbare informatie op het juiste moment nodig. En voor een transparante overheid en reconstructie van overheidshandelen moet informatie toekomstbestendig worden gearchiveerd. In deze nieuwe rol ga je een belangrijke bijdrage leveren aan deze uitdagingen die de DICTU op het gebied van Informatiehuishouding te wachten staan. Wat ga je doen?Je maakt onderdeel uit van het programma Modernisering Informatiehuishouding DICTU die als doelstelling heeft DICTU te professionaliseren op het gebied van informatiehuishouding en te zorgen dat de organisatie voldoet aan wet-en regelgeving op dat gebied.Je adviseert over het informatiebeheer en beheert en actualiseert het informatiebeheerplan. Je zorgt samen met het programmateam dat onze informatie, betrouwbaar, vindbaar en bruikbaar is. Daarnaast zorg je dat beleidsinstrumenten, zoals de selectielijst, worden toegepast op de informatie van de DICTU. Ook draag je bij aan de optimalisatie van onze dienstverlening. Middels het overzicht van informatieobjecten in de architectuur adviseer je met betrekking tot archiveren en lever je relevante informatie hiervoor aan. Je faciliteert, adviseert en instrueert jouw collega’s van de DICTU met betrekking tot de duurzame toegankelijkheid van de informatie en stelt hiervoor (mede) instructies en procedures op. Je maakt de vertaalslag vanuit de wettelijke en rijksbrede kaders naar de informatievoorziening van de DICTU en volgt hierin op de voet de ontwikkelingen, zoals het rijksbrede actieplan Open op Orde. Je adviseert bij de invoering van een DMS over de invulling en werkwijzes.

Achtergrond opdracht

Er liggen concrete vraagstukken op het gebied van informatiebeheer waar oplossingen voor gezocht worden. In deze rol krijg jij de kans om oplossingen te bedenken die gebruikers in staat stelt om slim en efficiënt te werken waarbij ze voldoen aan wet- en regelgeving. Jij weet hoe duurzame documentaire informatievoorziening (DIV) ingericht moet worden en hebt kennis van de relevante wetgeving (archiefwet, AVG, WOO). Je kan selectielijsten interpreteren en, waar nodig, aanvullen met relevante data.

Functie eisen

Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met relevante wetgeving: WOO, AVG, Archiefwet etc

Je hebt aantoonbare kennis van recordsmanagement

Je hebt kennis van Document Management Systemen en kan adviseren over succesvolle toepassing daarvan

Je hebt kennis over selectielijsten en kan helpen deze te vernieuwen en optimaliseren

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en ervaring in de richting van informatiemanagement.

Je hebt aantoonbare kennis van informatiehuishouding en de daarbij horende onderwerpen als archivering, documenteren, classificeren


Functie wensen

Je stelt je initiatiefrijk, flexibel en resultaatgericht op en wil jezelf ontwikkelen.Je kunt goed communiceren, adviseren, overtuigen en samenwerken.Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken, en legt makkelijk verbinding met collega’s binnen de organisatie.Je werkt nauwkeurig en weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden.Je bent klantgericht en proactief.Je bent sterk in het coördineren van wijzigingen binnen team en in de keten van voortbrenging.Je bent technisch onderlegd en in staat om complexe technische oplossingen in eenvoudige taal uit te leggen.Je bent een enthousiaste en betrokken collega.

Kennis van het rijksbrede actieplan Open op Orde is een pré

Werkzaamheden zullen afwisselend thuis en op de kantoorlocatie in Den Haag uitgevoerd worden. Kandidaat moet beschikbaar zijn om minimaal 1 á 2 keer per week op locatie in Den Haag te komen werken.

Heb je interesse?

Reageer dan via onderstaand formulier of neem contact op met de hiernaast vermelde contactpersoon.

Reageer voor 18-04-2023 10:00

Contactpersoon