Adviseur ICT huisvestingsprojecten

  • 36 uur
  • Den Haag
  • 01-04-2024
  • 6 maanden

Voor onze klant Ministerie van Algemene Zaken wijn wij op zoek naar een Adviseur ICT huisvestingsprojecten

Opdrachtomschrijving

Ben je een allround ICT’er met goed technisch inzicht en behoud je het overzicht over de ICT component van verschillende complexe, multidisciplinaire projecten?

Werk je graag aan de ontwikkeling van een ICT infrastructuur, waarin veilig kan worden gewerkt met hoog beveiligde informatie?

Denk je niet in problemen, maar in oplossingen en zet je de schouders eronder om complexe zaken te vertalen in praktische oplossingen en kun je dit uitvoerbaar maken?

Dan zijn we op zoek naar jou! Als Adviseur ICT huisve D-A screening van toepassing. Een verklaring van geen bezwaar (VGB) is een vereiste om de werkzaamheden te mogen vervullen. Ben je reeds gescreend door de AIVD of MIVD geef dit dan in een vroeg sta stingsprojecten maak je deel uit van de Projectorganisatie Tijdelijke Huisvesting / Renovatie Binnenhof. Als intermediair tussen de projectorganisatie en de ICT afdeling van het Ministerie van Algemene Zaken (AZ) werk je aan een betrouwbare ICT infrastructuur binnen de verschillende huisvestingsprojecten.

Dit zijn projecten die de verhuizing van een deel van de medewerkers van AZ naar een ander kantoor in Den Haag mogelijk maken, maar ook projecten die deel uitmaken van de renovatie van de AZ-panden op het Binnenhof. Vanuit een brede technische blik ben je sparringspartner voor het ontwerpteam, waarin naast ICT ook de disciplines Informatie Beveiliging, Fysieke Beveiliging en Facilitair participeren. Voor de lopende en nog te definiëren deelprojecten op het gebied van ICT stel je de Programma’s van Eisen op voor de nieuw aan te leggen ICT infrastructuren, met verschillende ICT dichtheid (van satellietkantoor tot en met datacentra).

Gedurende het gehele ontwerp- en realisatieproces bewaak je de overeengekomen eisen richting het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en haar (onder-)aannemers. Omdat er wordt gewerkt in een dynamische (politiek) gevoelige omgeving, waarin prioriteiten snel kunnen verschuiven, wordt verwacht dat je aan de ene kant verbindend bent, maar ook assertief wanneer de omstandigheden er om vragen. Je rapporteert de projectresultaten aan de projectmanager Renovatie.

Gewenste startdatum is zo spoedig mogelijk. Hierbij wordt uitgegaan van een fulltime werkweek van 36 uur waarbij de dagelijkse aanwezigheid gewenst is.

Thuiswerken behoort niet tot de mogelijkheden.

NB: let op dit is geen rol waarin de Adviseur ICT huisvestingsprojecten zelf team-, planning- en budgetverantwoordelijkheid heeft. Het betreft echt een inhoudelijke adviesrol!

Achtergrond opdracht

Je gaat aan de slag binnen de projectorganisatie.Op deze functie is een AIVD-A screening van toepassing.

Een verklaring van geen bezwaar (VGB) is een vereiste om de werkzaamheden te mogen vervullen.

Ben je reeds gescreend door de AIVD of MIVD geef dit dan in een vroeg stadium aan. Dit kan de herscreening wellicht versnellen. 

Functie eisen

  • Inhoudelijk adviserende kwaliteiten
  • 5 jaar HBO/ academisch werk- en denkniveau (bij voorkeur technische ICT-richting)
  • 5 jaar Aantoonbare kennis en ervaring met het gestructureerd leiden van complexe ICT (verhuis)projecten
  • 5 jaar Aantoonbare brede technische kennis van ICT en bent in staat een oordeel te vellen over wat door experts wordt geadviseerd
  • 5 jaar Aantoonbare advies- en verandermanagementvaardigheden, in relatie tot de klant en de interne faciliterende organisatieonderdelen

Competenties:

enthousiast, communicatief vaardig en een flexibel persoon, Omgevingsbewustzijn; Plannen en organiseren;  Voortgangscontrole;  Zelfontwikkeling;  Groot doorzettingsvermogen;  Proactief; Je bent een verbinder;  Communicatief zeer vaardig zijn in woord en geschrift in de Nederlandse taal;  Voldoende oog voor het klant en eindgebruikers belang

Functie wensen

• Ervaring met en kennis van het leiden van projecten in het hoog gerubriceerde ICT-domein.

• Aantoonbare werkervaring op dit niveau, aangevuld met relevante certificeringen.

• Bekendheid met relevante wet- en regelgeving, voorschriften, richtlijnen en normenkaders over ICT en kunt deze vertalen naar de praktijk.

• Actuele kennis van ICT en andere disciplines die hier raakvlakken mee hebben zoals AV en E/W techniek.

• Op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen en in staat om deze te vertalen naar praktische toekomstbestendige ontwerpbijdragen.

• Inhoudelijk kunnen adviseren over ICT-voorzieningen en hiermee verband houdende zaken.

• Verbinding kunnen leggen tussen verschillende interne- en externe stakeholders met wisselende belangen en deze te motiveren om mee te werken aan breed gedragen oplossingen.

• Goed zelfstandig kunnen werken en neemt hierbij ook eigen initiatieven om de samenwerking in het projectteam te versterken.

• Inhoudelijk een bijdrage leveren aan een ontwerpproces en kan een gedegen objectieve beoordeling maken van ontwerpdocumenten.

Heb je interesse?

Reageer dan via onderstaand formulier of neem contact op met de hiernaast vermelde contactpersoon.

Reageer voor 13-05-2024 10:00

Contactpersoon